logo prana v2
 

Integrale Therapie

Kockerseweg 176

5927 PH Venlo-Boekend

077-3828283
06-50472012

marleen@prana-integraal.nl

 
 
 
 PVDV design; Copyright © 2009

 

Acupunctuur en ooracupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Deze eeuwenoude geneeskunde is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke- en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam.
Met acupunctuur kunnen deze verstoringen worden hersteld en wordt de energiestroom in uw lichaam weer in balans gebracht. Acupunctuur zet het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.
Tijdens een acupunctuurbehandeling worden hele dunne naaldjes geplaatst op bepaalde punten op het lichaam. U voelt daar bijna niets van!
De naaldjes blijven ongeveer 20-30 minuten zitten. Acupunctuur heeft nagenoeg geen bijwerkingen.
Ik kan acupunctuur inzetten als ondersteuning van de massagebehandeling of bij zwangerschapsreflexologie.

Oorreflexologie / ooracupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij punten op het oor gebruikt worden om klachten over het gehele lichaam te behandelen.
Net zoals acupunctuur worden naaldjes gebruikt, maar dan alleen op de oorschelp.
De oorschelp is een reflexologiegebied waarin de totale mens weerspiegeld wordt, net zoals de voetzolen. Medisch spreekt men van auriculotherapie.
De oorsprong is Chinees, maar dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie en onderzoek heeft gedaan en verbanden heeft gelegd tussen aandoeningen, organen en punten op het oor. Hij ontdekte in de jaren 50 van de vorige eeuw, dat het gehele menselijke lichaam als een omgekeerde foetus kan worden geprojecteerd op de oorschelp.
Ik kan oorreflexologie / ooracupunctuur inzetten als ondersteuning van de massagebehandeling, maar niet bij zwangerschap.

 

 

 

 

is.