logo prana v2
 

Prana

Integrale Therapie

Kockerseweg 176

5927 PH Venlo-Boekend

06-50472012

marleen@prana-integraal.nl

 
 
 
 PVDV design; Copyright © 2009

 

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is vaak een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam. Een normale zwangerschap duurt 40 weken. 2 Weken eerder of later bevallen is geen uitzondering.
Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder ontspannen is, werkt dit door naar het ongeboren kind.
Massage is dus prettig voor moeder en kind.

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die je ervaart, verminderen.
Positieve effecten van zwangerschapsmassage zijn:

 • spieren worden soepeler
 • ademhaling wordt dieper
 • je komt tot rust (ook rust in het hoofd)
 • door ontspannig ervaar je de zwangerschap bewuster en intenser
 • bevordert de slaap
 • minder rugpijn
 • het percentage vroeggeboortes is kleiner (geboorte vóór de 37 weken)
 • verbetert de doorbloeding, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen ontstaan voor moeder en kind.

Zwangerschapsmassage kan vanaf de 13e week van de zwangerschap. Dan bent u van harte welkom. Prana heeft ook extra kennis omtrent bekkeninstabiliteit.
U kunt naar de mogelijkheden welke ik u kan bieden, informeren.

Zwangerschapsreflexologie

Net als bij zwangerschapsmassage kan zwangerschapsreflexologie lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten, de zwangerschap verlichten. Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze op de voeten en oren. Er liggen op de voeten en oren zones die corresponderen met de organen en weefsels van het lichaam. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om de gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Ook het contact maken met uw ongeboren baby is zeer belangrijk. Het is een goede voorbereiding op de bevalling.
De reflexologie kan zwangerschapsklachten verlichten, Bijvoorbeeld bij misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Ook kan het ingezet worden bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken, wanneer je uitgerekend bent.

Zwangerschapsmassage en -reflexologie worden vaak gecombineerd.

Postnatale Massage

Postnatale massage is voor na de bevalling. De massage geeft ontspanning en verlichting en helpt het lichaam zich sneller en beter te kunnen herstellen. Ook geeft het ondersteuning bij het ontzwangeren. In deze periode heb je vaak last van hoofdpijn, grote vermoeidheidsklachten of stemmingswisselingen. Deze massage helpt om klachten te verminderen, je lichaam komt weer in balans.
De voordelen op een rijtje:

 • sneller herstel van het bekken
 • vermindering van postnatale pijnen
 • vermindering van zwelling/oedeem
 • beter balans van de hormonen
 • betere bloedcirculatie
 • verlichting van heup-, rug-, nek- en schouderpijn
 • algehele ontspanning

De massage kan vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling tot ongeveer 1 jaar na de bevalling genomen worden. De massage wordt vaak gecombineerd met voetreflexologie.

Verbroken Verbindingmassage

Verbroken Verbindingmassage is een helende massage op de voeten met een diepe werking en is speciaal gericht op het vinden van de zgn. geboortepatronen.
Iedereen heeft een eigen geboorteverhaal. Hoewel je er geen herinneringen aan hebt, kan de manier waarop je geboren bent een diepe impact hebben op wie je bent.
De cellen in je lichaam hebben herinneringen aan de geboorte en de sensaties en emoties die je daarbij als baby gevoeld hebt. Onbewust heeft dit invloed op hoe je nu in het leven staat en de relaties die je hebt met je ouders, met anderen en met jezelf.
Met de Verbroken Verbindingmassage breng ik door middel van een vragenlijst eerst jouw geboortepatronen in kaart.
Op je voeten ligt de zogenoemde pre- en perinatale lijn (reflexzone). Op deze zone liggen de eerste herinneringen opgeslagen, die spanning kunnen brengen in je lichaam.
Wanneer deze patronen door voetmassage vrijgemaakt worden, kan er ruimte voor verandering ontstaan.